• Neum

o namaSaznajte više informacija o nama i sunčanom Neumu.

Apartmani Mimoza

Apartmani Mimoza smješteni su na mirnom i atraktivnom mjestu udaljenom 20m od šljunčane plaže Grand Hotela Neum. U ponudi imamo dvokrevetne, trokrevetne sobe kao i apartmane za 3+2 osobe. Objekat je orijentiran u pravcu istoka što omogućava posmatranje izlaska sunca sa pogledom na prelijepi neumski zaljev.
Šljunkovita plaža, pogodna za djecu i neplivače, zaštićena je od otvorenog mora. Plaža je opremljena tuševima i kabinama za presvlačenje a mogu se iznajmljivati ležaljke, suncobrani i drugi plažni rekviziti za more i zabavu na vodi.
Topao i ležeran ambijent, domaća atmosfera, tridesetogodišnja tradicija te susretljivost vaših domaćina ostati će vam u sjećanju zbog kojega ćete se opet rado vratiti.

 


Neum je poznata turistička destinacija u južnom dijelu Dalmacije i jedini je izlaz Bosne i Hercegovine na more. Poznat je po velikom broju sunčanih dana u godini sa blagim i kratkim zimama a dugim i toplim ljetima te minimalnim brojem kišnih dana tijekom ljetnih mjeseci. Prosječna temperatura zraka u ljetnim mjesecima iznosi 30 ºC - 32 ºC. More je čisto i prozirno a prosječna temperatura mora je između 23 ºC i 25 ºC. Pogodna i blaga mediteranska klima, obilje sunčanih dana i kristalno čisto more omogućuju posjetiocima nezaboravan doživljaj ljetovanja. Ljetovanje u takvom ambijentu poseban je doživljaj za svakoga, doživljaj za pamćenje. Umjetnička kolonija Neum, Etnofest Neum te Neumski animirani filmski festival – NAFF sa sudionicima iz četrdesetak zemalja, tradicionalni su i značajni kulturni događaji na kojima Neumljanima mogu pozavidjeti i mnogo veće sredine.


Važniji objekti u blizini i dodatni sadržaji:

More - 20 m - Najam pedalina - Plaža - 20 m - Najam suncobrana - Restoran - 20 m - Najam ležaljki - Trgovina - 100 m - Najam vodenih skutera - Ambulanta - 500 m - Najam sandolina - Ljekarna - 500 m - Izlet brodom - Autobusni kolodvor - 800 m - Zabavni salon (stolni tenis, biljar…) - Pošta - 800 m - Muzika uživoNeum se nalazi na idealnoj lokaciji za jednodnevne izlete:


Lokacije za jednodnevne izlete:

Ston (20 km) - najduže zidine poslije Kineskog zida, poznata solana iz 14. stoljeća i uzgoj školjki.

Fotosafari Delta Neretve (20 km) - izlet do delte rijeke Neretve (Opuzen), vožnja tradicionalnim neretvanskim lađama deltom Neretve.

Pećina Vjetrenica (30km) - na prvom mjestu u svijetu po bioraznolikosti.

Počitelj (30km) - razgledavanje zaštićenog nacionalnog spomenika iz 14. stoljeća.

Čapljina (30km) - kanu safari na rijeci Trebižat i posjeta antičkoj villi rustici Mogorjelo.

Vodopad Kravice (45 km) - 30 metar visoki vodopad na rijeci Trebižat, u blizini Ljubuškog.

Dubrovnik (60 km) - razgledavanje starog grada Dubrovnika i posjeta akvarijumu.

Mostar (70 km) - razgledavanje grada i Starog mosta iz 16. stoljeća.

Korčula (80 km) - razgledavanje otoka i starog grada Korčule, rodnog mjesta Marka Pola.

Plaza


Nalazimo se 20 metara od uređene šljunkovite plaže, pogodne za djecu i neplivače, zaštićene od otvorenog mora. Plaža je opremljena tuševima i kabinama za presvlačenje a mogu se iznajmljivati ležaljke, suncobrani i drugi plažni rekviziti za more i zabavu na vodi.

Ugostiteljstvo


Na prostoru plaže nalazi se restoran sa odličnom ponudom ribljih specijaliteta i kontinentalne kuhinje, čuvenih hercegovačkih i dalmatinskih vina kao i mnogi drugi ugostiteljski sadržaji.

Zabavni programi


U večernjim satima na plaži se organiziraju animacija i zabavni  program za djecu i odrasle (miss plaže, karaoke, ribarske večeri, mini-disco za najmlađe...). U susjednom Grand Hotelu Neum se nalazi i noćni klub u kojemu se možete zabaviti do ranih jutarnjih sati. Samo 10-15 minuta lagane šetnje nalazi se centar grada i hoteli Sunce i Zenit sa mnogobrojnim restoranima i caffee barovima.

Ostala ponuda

Na plaži imate mogućnost iznajmljivanja pedalina, sandolina i jet-ski. Oni željni aktivnijeg odmora cijelom dužinom obale do Hotela Zenit imaju na raspolaganju stazu za šetanje i trčanje sa pogledom na neumski zaljev. Sa plaže svakodnevno polazi i turistički brod koji omogućava razgledanje grada i zaljeva iz drugačije perspektive.